.

Haftalık Karakter İncelemesi #Malphite


Malphite'ı tanıyalım

Malphite çoğunlukla üst koridorda görünmesine rağmen hem üst koridorda hemde ormanda çok işlevsel bir karakterdir. Hızlı minion biçme özelliği "E skill'i" sayesinde ormanda oynarken çabuk seviye almanızı ve koridorlara hızlıca gitmenizi sağlar. Fakat diğer bir yandanda tam anlamıyla bir mana canavarıdır. Bu yüzden oynarken biraz mana kontrolü yaparak oynamak lazım. 6. seviyeye kadar fazla bir aksiyon aramayın çünkü malphite 6. seviyeden sonra oyuna dahil olur!
Al sana bir kaya nereye dayarsan daya!!

Erken oyun başlangıç item dizilimleri:





Birde bunlara ek olarak Ziynet(trinket) alınır.
fakat agresif oyunculara kristal matara 2x mana pot 1x can pot ve trinket ile başlamalarınıda tavsiye edebilirim.

İlk olarak "Q" skill ini açarsanız çok fazla mana harcarsınız lanede harasslarken. Onun yerine "E" skill ini açıp kaçırmak üzere olduğunuz minonların altınlarını cebe indirebilirsiniz ve daha az mana harcarsınız.
W skill ini ben pek fazla açma taraftarı değilim açıkçası. Kendim oynarken Günateşi pelerini'ni almadan açmamaya çalışıyorum W skillini. Pasifleri birleşince itemle skill in güzel oluyor. 


Oyun önerileri

Malphite ile ilgili verilebilicek en önemli öneri ; ULTİNİZİ KULLANMAKTAN ASLA ÇEKİNMEYİN.
6 levelden sonra kuleyi alıp mid e gank atmaya çalışın başarıyla sonuçlanmasa bile rakip oyuncuyu rahatsız etmek minionda ve seviyede geri kalmasına neden olacaktır. Tabiki bu taktiği uygularken üst koridordaki oyuncunun da yardıma gelebileceğini göz önünde bulundurarak geldiğiniz yolu wardlamayı unutmayın!
Herşeyden önemlisi siz APC değilsiniz. yani kırılgan değilsiniz. Her fırsatta araya ultinizle girip takımınızı sırtlamaktan çekinmeyin. oyunun sonlarına yaklaştıkça zaten hiç birşey kasamamamış olsanız bile base health i ve armoruyla beraber çok rahat kule tanklayabilecek duruma geliceksiniz. eğer çok fazla tank olmak size göre değilse rünlerinizi ap girerek çok farklı deneyimler elde edebilirsiniz benden söylemesi. 5. seviyede Q skill inizi 3. seviyeye getirdikten sonra 150 damage vurabilirsiniz rakibinize buda 2-3 tekardan sonra rakibinizi farmdan çıkıp kule altına gitmeye zorlıcaktır. ama sakın aldanıpta lane pushlamaya kalkmayın. Sadece son vuruş yaparak koridoru dondurun ve rakibinizi iyice geri düşürün.

Son olarakta SONUÇ! :)



BİR ÖNCEKİ KARAKTER İNCELEMESİ: http://bc.vc/fMGGIs

Burak Varol Kimdir?

Oyun sektörüne girişim playstation 1 ile oldu sonrası zaten 1 oyun daha diye diye devam etti ve 14-15 yıllık oyun hayatının ortaya çıkmasına sebep oldu. Gerek konsol gerek pc bir çok platformu deneyim ettim. Bunun dışında 2 yıllık blog yazarlığı ve 1 yıl süresince profesyonel site editörlüğü yaptım. Şu anda kendi bloğumu kurmak ve geliştirmekle uğraşıyorum.

Popüler Yayınlar