.

Sona Rehberi

Sona - Sağır Sultan

Sona -Sağır Sultan 

Sona oynaması çok zor bir destek karakteridir. Nedeni ise aşırı derecede kırılgan olmasıdır. Fakat ne kadar kırılgan olsa da uzun süren bir oyunda çıktığı itemlerle ultisinin rakibe yarattığı psikolojik etki sayesinde takımının ön saflarında yer alır. Müzisyen yönüyle öne çıkmasına rağmen bastığı sersemletici derecede güçlü akorlarla ve iyileştirme gücü sayesinde rakip adc ler tarafından pek sevilmeyen bir destek oyuncusudur.
Lanede ön saflarda durup rakip adc yi farmdan uzaklaştırmaya çalışmak kendi adc nizi supportsuz oynamaya sebebiyet verebilir.


 Oyunun ilk safhalarında rakipleriniz skill mesafenize girdiği anda Q skillinizle dürtmek yeterli olacaktır. Rakip adc can çalma çıktıktan sonra skillerimizi kullanarak dürtmeye çalışmak çok gereksiz çünkü ap değerimiz fazla olmadığı için rakibimiz açığı rahatça kapatacaktır. Onun yerine otukta saklanıp psikolojik bir baskı oluşturarak rahat minion almasına mani olmanız lazım. İlk önce SightStone(Ward taşı(Türkçesini bilmiyorum)) çıkmak çok kırılgan olduğunuz için size ihtiyacınız olan can değerini sağlayacaktır. Her supportta olduğu gibi ward taşını çıktıktan sonra trinket ını arayıcı meleğe çevirmek en mantıklı hareket olacaktır. Aşağıya başka bir sitede rastladığım önemli ward noktalarını gösteren bir resimi paylaşacağım. Fakat 5. sezonda her karakter maksimum 3 yeşil+1 pembe ward koyabildiği için sizin için hangisinin daha fazla önem arz ettiğine karar vermeniz lazım. Sonanın çalmakta olduğu şarkının yanındaki dost şampiyonlara ekstra özellikler verdiğini unutmamanız lazım. Bu özellikleri doğru kullanmak oyunun gidişatını etkileyecektir. Metanet aryasının verdiği zırh ve büyü direncini demir solari broşü ile birleştirdiğiniz zaman muazzam derece bir etki yaratacaktır ve sizin kırılganlığınızı ortadan kaldıracaktır. Ultisi isabet ettiği herkezi sersemleterek dans etmesini sağlar.
[Nasıl bir etkiyse artık. silahlarınız değil ayaklarınız ateş alsın. :) ]
Katarina gibi ultisi kolayca bozulabilen karakterleri korumak için oldukça başarılıdır. Amumu malphite wukong gibi karakterlerin ultileriyle kombolanabilir. Skill süreleri çok kısa ve istediği mana biraz fazla olduğu için biraz mana yenilenmesine ihtiyacımız var. Bunu oyuna Eski para ile başlayarak kapatabiliriz ve oyun ilerledikçe kadeh tamamlayarak tamamen kusursuzlaşabiliriz. :)

 
 
[Skiller:]

 Baskın akor[Pasif]: Yani Sonanın Pasifi size belirli bir miktar ve sahip oldugunuz ap nın bir kısmını damage olarak verır ve kullandıgınız skıllerin ekstra etkisini ortaya cıkarır.Eger 3 skıll kullanırsanız sonrakı vurusunuz pasif ile etkileşir.[oyuna başlarken base de skill inizi açıp hiç mana kaybetmeden hızlı bir şekilde stackleyebilirsiniz.

_______________________________
 Cesaret İlahisi[Q]:  Daha cok karsı takımın Adc sinin Dürtmek ıcın kullanılır Baskın akor etkisi ile 2x damage verebilirsiniz.

_______________________________
Metanet Aryası[W]:  Takım arkadaslarınıza Heal basmanızı saglar pasif etkisi ile auto attack yaptıgınız heronun damagesini 3 saniyeliğine %20 düsürür her sahip oldugunuz 100 ap icin etki %2 artar

_______________________________

Sürat Şarkısı[E]:  Takımınıza ve size Hareket hızı kazandırır Pasif ile etkinleştirilirse Auto attack yaptıgınız kişiyi 2 saniyeliğine %40 yavaşlatma etkisine sokar.
_______________________________

Kreşendo[R]:  Alan stun etkisine sahiptir 140/120/100 sn Bekleme süresi vardır Dogru zamanda Kullanılmalıdır Tavsiye olarak Bekleme Süresinde azalma işe yarayabilir.



Bahsettiğim Totem Haritası





Kendi kullandığım Kabiliyetler ve Rünler




Burak Varol Kimdir?

Oyun sektörüne girişim playstation 1 ile oldu sonrası zaten 1 oyun daha diye diye devam etti ve 14-15 yıllık oyun hayatının ortaya çıkmasına sebep oldu. Gerek konsol gerek pc bir çok platformu deneyim ettim. Bunun dışında 2 yıllık blog yazarlığı ve 1 yıl süresince profesyonel site editörlüğü yaptım. Şu anda kendi bloğumu kurmak ve geliştirmekle uğraşıyorum.

Popüler Yayınlar