.

Mount Your Friends İnceleme


Mount Your Friends




Merhaba arkadaşlar.
 Bu oyun üzerine konuşup konuşmamak konusunda biraz tereddüt ediyorum bir süredir. 
Sebebi ise oyunla alakalı değil tamamen benimle alakalı.
 Pek fazla yoruma açık bir oyun değil. Çok bıçak sırtı. :)

Stegersaurus Software'in çıkarttığı en başarılı (belki de tek) oyun. Oyunla tanışmam PewdiePie ın videosu sayesinde olmuştu.Steam yaz indirimlerinden alıp kenara koydum oyunu. Uzunca bir süre de oynamadım çünkü oyun tek kişi ile sizi en fazla 5 dakika oyalayabilir. Tamamen multiplayer üzerini kurulu olarak tasarlanmış bir oyun. Doğal olarak oyun içinden hiç tanımadığınız insanlarla sizi eşleştirip oynamanızı sağlayan bir sistem var. Fakat skype ta arkadaşınızla yada arkadaşlarınızla kahkahalar atarak,dalga geçerek oynamanın tadını vermiyor. Bu yüzden bu modu da atıyoruz bir kenara.


Şimdi gelelim bu oyunu bu kadar değişik yapanın ne olduğuna. 
Tamamen cinsel göndermeler ve homoseksüel yaklaşımı ve bu iki öğeyi çok uç sınırlarda gayet başarılı şekilde sunmuş olması.

Dip not: Grafik açısından doyurucu olacağını söyleyemem. Oyunlarda aşırı grafik arayan birisi olduğunuzu düşünüyorsanız boşuna para harcamayın derim çünkü oyun grafikten çok oynanabilirlik ve eğlence sunuyor bizlere.




Oyunu yakın arkadaşlarınızdan birisi ile beraber satın alıp geçtiniz bilgisayar karşısına. Server ı oluşturup başladınız oynamaya. Sizleri ne bekliyor?
Öncelikle menülerden ve yapılabileceklerden biraz bahsedelim.
Oyunda "options" kısmından eğer isterseniz kendinize çıplak adamlardan oluşan bir takım oluşturabilirsiniz
Burada karşınıza çok fazla olmasa da durumu biraz kişisel kılmak için bazı seçenekler çıkıyor.
Ten rengi,kafanıza takabileceğiniz komik şapkalar,yüz mimikleri gibi basit ama güzel seçenekler.Tavsiyem olabildiğince komik olmaya çalışmanız.
Bunun dışında her oyunda bulunan "SFX" ve "MUSIC" seviyelerini ayarlayabiliyorsunuz.
Bütün kişisel ayarlarınızı yaptıktan sonra artık oyuna girip bolca kahkahaya ve kazanma hırsını son demlerine kadar hissetmeye hazırsınız.
Oyun başladı ve bizi ilk karşılayan ekranda ne var dersiniz?
Cıbıl cıbıl üzerinde sadece slip bir külot bulunan kaslımı kaslı erkekler ve bir keçi..
Ama hemen öyle kötü algılamayın. Nasıl olsa alt tarafı oyun. Bir kereden bir şey olmaz.. :)
Oyun başladıktan sonra sırasıyla oynamak zorundasınız. Oyun her oyuncuya belirli bir süre veriyor oynaması için.
Bu süre zarfında kaslarını ve slip külodunun üzerinden açıkça belli olan ve bir sağa bir sola sallanıp duran erkeklik organını sergileyen karakterinizi keçini üzerine çıkartmanız lazım.
İlk tur bittikten sonra karakterinizin en yüksekte olan bölgesi sınır kabul edilir ve rakibinizin sizin üzerinize çıkarak daha üst bir sınır oluşturması gerekir. 
Kısacası standart oyun modunun mantığı budur. Basit mi geldi?
yok öyle bir şey. :)
Karakterinizin elleri ve ayaklarını aynı anda dört farklı tuşu kullanarak kontrol etmeniz gerekli desem?
Her el ve ayak için bir tuş. Şimdiden herşeye rağmen basit olduğunu düşünen arkadaşlara karakterini çimenlerin üzerinden kaldırmaya çalışırken başarılar dilerim.
Oyun hakkında yaptığım bu inceleme tadındaki değerlendirmede anlatabileceklerim bu kadar. Daha fazlası içi lütfen oyunu satın alıp tadını çıkartmaya bakın. 


Başlık: Mount Your Friends
Tür: Bağımsız Yapımcı, Simülasyon, Spor
Geliştirici: Stegersaurus Software Inc. 
Yayımcı: Stegersaurus Software Inc.
Çıkış Tarihi: 29 Tem 2014


Burak Varol

Burak Varol Kimdir?

Oyun sektörüne girişim playstation 1 ile oldu sonrası zaten 1 oyun daha diye diye devam etti ve 14-15 yıllık oyun hayatının ortaya çıkmasına sebep oldu. Gerek konsol gerek pc bir çok platformu deneyim ettim. Bunun dışında 2 yıllık blog yazarlığı ve 1 yıl süresince profesyonel site editörlüğü yaptım. Şu anda kendi bloğumu kurmak ve geliştirmekle uğraşıyorum.

Popüler Yayınlar