.

Karakter İncelemesi Jinx

Nağber Yelooozz!!!



Jinx adc oynayanların son zamanlarda ki gözdelerinden birisi. O yüzden biraz yakından bakalım kendisine.
Main lane im bot değildir fakat adc oynarken benim öncelikli tercihim kill almaktan ziyade farm a yatmaktır.
bu yüzden minionlara sadece son vuruş yaparak. Burda ufak bir not düşmek istiyorum.

"bakın last hit derken dps inizin yettiği damage den bahsetmiyorum. siz 20 canı varkende öldürebiliriniz minionları
fakat last hit bu değildir. last hit lane i pushlamadan farm yapmaktır. Bu da minionları mümkün olduğunda az canda öldürmektir."



Oyundaki adc karakterler arasında bana göre farm ı en kolay olan adc. Lanede Q ya 3 kere verdikten sonra last hit oldukça basitleşiyor.
Gerisi sizin becerinize ve reflekslerinize kalıyor.
Q skill inden yeterince atak speed imiz olduğu için ilk önce atağımızı arttırmamız lazım. O yüzden benim tercihim bloodthirster(kanasusamış).
Daha sonrasında last whisper ile devam edersek erken oyunda rakiplerimiz çok aşırı bir armora sahip olamayacakları için damage imiz caydırıcı olacaktır.
Artık oyun yavaş yavaş ilerledikçe bizde aynı oranda yavaş yavaş güçleniyoruz ve bunu kullanmamız lazım. Kill almak okadar önemli değildir
bu yüzden ganklerden karlı çıkmaya bakın asist almanız bile sizi lane bir adım öne taşıyacaktır. Unutmayın ki başarılı gankler yapabilmek için
jungle oyuncunuzunda güçlenmeye ihtiyacı var. Fightlarda doğru pozisyon alıp supportumuzla birlikte oynamaya çalışmalıyız.
Eğer asist yada kill alırsak pozisyon almamız daha da kolaylaşacaktır. Çünkü pasifinden gelen asist,kill veya kule aldığınız zaman devreye giren bir hızlandırmanız var. Eğer rakipleriniz karşısında üstünlük kurmayı başardıysanız bunu agresif oynayarak kullanın. supportunuzla beraber önde farm yaparak rakibinizi iyice düşürün laneden. Öldüremeseniz bile harasslayın ki geri dönüp expten ve paradan geri kalsın. (para lazım çok para bissürü para.)
Ultinizi kullanmaktan çekinmeyin. Kendi lane iniz dışında diğer laneleri gözleyin. Alacağınız bir asist veya bir kill olabilir. HARİTA TAKİBİ HERŞEYDEN ÖNCE GELİR.
Diğer bir yandan takımınızdan ayrı düştüğünüz zaman çok çabuk ölebilirsiniz ve herhangi bir kaçış mekaniği bulunmadığı için skill shotlardan kaçmak tamamen bireysel yeteneklere bağlı.




[Açık Hedef Olmaktan Kaçının]
Peki jinx ile oynarken bunu nasıl yaparız?

Rakibinizin pozisyonunu bozacak mükemmel bir "E" skill imiz var. Eğer yanınızda morgana,lux, annie vs. gibi stun atabilen karakterler varsa skilinizi stunlanan karakterin altına atıp kombolayabilirsiniz. sizde bu arada roket atarınızla rakip adc nin mesafesine girmeden rahatça harasslayabilir hatta kill alabilirsiniz.. Aynı şekilde kaçarken yada team fight esnasında kendinizi korumak yada rakip oyuncuyu durdurmak için kullanabilirsiniz..




[Skiller]


Ay çok heycanlı ( Pasif) : Jinx in hasar verdiği kule veya rakip bir şampiyon üç saniye içerisinde yıkılr veya öldürülürse, Jinx sonraki dört saniyede kendi hızına ilave olarak 5 hareket hızı kazanır.
_______________________________________________
Değiştir :Jinx makinelisi Dan Dan ve roketatarı Kılçık arasında geçiş yaparak normal saldırılarına farklı özellikler kazandırır. Dan Dan'la yapılan saldırılar Saldırı Hızı verirken, Kılçık'la yapılan saldırılar alan etkili hasar ve menzil artışı sağlar.

Jinx silah değiştirir;
Roketatar:

 Normal saldırılar, Jinx'in hedefine ve çevresindeki tüm rakiplere 0 hasar verir, menzilleri 75/100/125/150/175 artar ve mana eksiltirler.
Makineli:
 Normal saldırılar 2,5 saniyeliğine ilave Saldırı Hızı verir; bu etki 3 kereye ve toplam %50/70/90/110/130 bonusa kadar birikir. Yükler teker teker eksilir ve Jinx'e sadece Roketatar'a geçtikten sonra yaptığı ilk saldırıda yarar sağlar.
_______________________________________________
Patlangaç! :
Jinx'in bir hat üzerinde attığı bombalı kapanlar, 5 saniye sonra patlayarak rakipleri ateşe verir. Patlangaçlar, üzerlerinden geçen rakip şampiyonları yere mıhlar. 
_______________________________________________
Manyak Güçlü Ölüm Roketi :
Jinx'in ateşlediği süper roket harita boyunca yol alırken hasar elde eder. Roket bir rakip şampiyona çarptığında patlayarak ona ve çevredeki rakiplere eksik can değerlerine göre hasar verir.  
_______________________________________________


[Rünler,Build ve Kabiliyetler]


Alınması geren ilk itemler [Bence ;)]


Oyun sonu Tam build [Bence ;)]


Kabiliyetler [Bence ;)]




Rün dizilimi [Bence ;)]





Burak Varol
Eu West
Sana inanmayanlar uğruna savaşırsan kahraman olursun.!

Burak Varol Kimdir?

Oyun sektörüne girişim playstation 1 ile oldu sonrası zaten 1 oyun daha diye diye devam etti ve 14-15 yıllık oyun hayatının ortaya çıkmasına sebep oldu. Gerek konsol gerek pc bir çok platformu deneyim ettim. Bunun dışında 2 yıllık blog yazarlığı ve 1 yıl süresince profesyonel site editörlüğü yaptım. Şu anda kendi bloğumu kurmak ve geliştirmekle uğraşıyorum.

Popüler Yayınlar