.

Karakter İnceleme | Karthus




Karthus




Hepinize merhaba arkadaşlar.Ufaktan yavaş yavaş metaya oturmaya başlayan PENTAKİLL i incelemeye devam ediyoruz.
 Bugün mükemmel beşli kadrosundan karthus ile devam  ediyoruz.
Bu incelemem de bir kaç arkadaştan aldığım bir öneri doğrultusunda ilerlicem skiller konusunda. ben skillerin Türkçelerini yazıp bırakıyordum. Onun yerine artık skilleri kendiniz okursunuz. Ben onun yerine skilleri hangi amaçla kullanabilirsiniz nasıl işinize yazar vs hakkında konuşucam skiller hakkında.
Yanlız incelemeye başlamadan önce belirtmek isterim ki hergün inceleme gelecek diye bir kesinlik getirmedim konuya. Bu sadece bu haftalık PENTAKİLL serisine özel bir durum


Evet artık Ölüm şakıyan yada Ölüm çağıran olarak bilinen karakterimizi ufaktan incelemeye başlayalım.

Karthus'un lakaplarına aldanıp ta sakın her yönüyle bir karakter olarak düşünmeyin derim.
Çünkü zayıf yanlarının bolluğundan iyi yanları sanki biraz gölgede kalmış gibi.
Oyun başlarında karthus base health i olsun yediği damage olsun çok dayanıksız bir herodur.
 Fakat buna karşılık verdiği damage te aynı oranda fazla denilebilir.
Erken oyundan Q skill inin çok az mana yemesi ve geniş bir alana etki etmesinden dolayı koridorunu çok rahat bir şekilde ittirebilir.
 Fakat bu karthus için erken oyunda çok tehlikelidir. Hiçbir kaçma mekaniği sustain'i bulunmuyor ve üstüne çok kırılgan.


Bu yüzden oyuna fazladan bir totem alarak başlamanızı öneriyorum ben.(altta build önerisinde gösterdim.)
Snowball effect(kartopu etkisi)'in tam bir örneği. Oyun sonunda önüne geçilemez bir damage.
Doğru bir buildle oyun başında nekadar kırılgansa oyun sonunda en az okadar hasar tutabilir.
Pasifi sayesinde öldükten sonra bile çok canlar yakabilir. :) Sırf bu yüzden damage inize güveniyorsanız tankla beraber ön safta fight başlatabilirsiniz.
 ölmeniz takımınızı korumanın mükemmel bir yolu olucaktır sizin. Rakip takım sizden daha fazla hasar almamak için pozisyonlarını kaybedip dağılacaktır.
 takım arkadaşlarınızada dağılan rakibi toplamak kalacaktır. :)
Birde bir skill i var ki [Lay Waste(Q)] kullanması biraz zor olabilir ama alışıldığı taktirde vereceği hasarın haddi hesabı yok.
 Tek rakibe tutturmayı başarabilirseniz buna minionlarda dahil iki katı damage vuruyor bilginize.
Bütün bunların yanında ultiyi anlatmadan geçmek olmaz. Karthusla oynarken bir gözünüzünde devamlı takım arkadaşlarınızda olmalı.
Baktınızki başka bir lane de bir fight çıtkı rakibiniz az bir canla kaçıyor yada takımınız zor durumda. Hemen açın ultinizi.
 Rakibinize ne kadar damage verdiğiniz önemli değil. Bedavan kill alma şansınız olabilir. Takımınıza asist yapabilirsiniz.
Yada en kötü ihtimalle takım arkadaşlarınızı koruyabilirsiniz. Fakat aman diyim sakın ultinizi koridorun ortasında açayım demeyin. :)
 Ultinizin taunt,stun,fear gibi yeteneklerle etkisiz hale getirilebildiğini unutmayın. 




    Skiller



Ölüm Tanımaz :Oyundaki en garip pasiflerden birisi. Hiçbirşeye gerek duymadan her ölüşünüzde ulti dahil bütün skillerinizi 7 saniye kullanmanıza izin veriyor(hareket edemezsiniz)



 Hortlak Mayın :Oyun başında oldukça hasar veren ve yerden küçük bir daire olarak çıkan yetenek.Eğer bu küçük daireler birden fazla hedef yerine tek bir hedefe isabet etmişse vereceğiniz hasarın iki katını vermiş olursunuz.


Acı Duvarı : Berlin duvarı mübarek. Size yardıma gelen jungle oyuncunuza destek çıkmak için birebir. Tutturması biraz zor olabilir belki ama hem kaçarken hemde kovalarken verdiği yavaşlatma etkisi ve büyü direncini düşürmesi sayesinde rakibi belkide geri çıkmaya zorlıyacak bir yetenek.


Çürüt : Yada diğer ismiyle Mana şakıyan :) Tam bir mana canavarı olurda dalgınlığa gelir açık unutursunuz yandınız demektir. :) Açık kaldığı ger saniye mananızı sömürerek damage veren bir skill. Büyü havuzu olsaymış skill in ismi daha iyi olurmuş sanki.


Ağıt : haritada canlı halde bulunun bütün karakterlere otomatik olarak hedef alan ve kısa bir odaklanma süresinden sonra hasar veren bir skill. Aslında Karthus un seçilmesinde ki en büyük etkenlerden birisi olarak görülebilir.





Build, Rün ve Kabiliyet Önerilerim

Rünler kabiliyetler ve Build  benim kendi seçimimdir. Beğenmeyenler olabilir. Kendi tercihidir









Burak Varol Kimdir?

Oyun sektörüne girişim playstation 1 ile oldu sonrası zaten 1 oyun daha diye diye devam etti ve 14-15 yıllık oyun hayatının ortaya çıkmasına sebep oldu. Gerek konsol gerek pc bir çok platformu deneyim ettim. Bunun dışında 2 yıllık blog yazarlığı ve 1 yıl süresince profesyonel site editörlüğü yaptım. Şu anda kendi bloğumu kurmak ve geliştirmekle uğraşıyorum.

Popüler Yayınlar