.

YORİCK KARAKTER İNCELEMESİ

YORİCK

Hepinize yeniden merhaba arkadaşlar. Pentakill albümünün çıkışıyla beraber pentakill kostümleri ve karakterleri bir anda metaya ufaktan sıkışmaya başladılar gibime geliyor. Pentakill serisini incelemeye alacağım bu hafta.
Bugün ise ben bu mükemmel beşliden Yorick i incelemek istiyorum. Oynamayı hiç sevmesemde skill cooldownlarına kadar ezbere bildiğim herodur. 
Mezarcı ve Levazımatçı olarakta bilinen bu kokuşmuş mezarlık görevlisini (kötü espirilerine rağmen) incelemeye başlayalım.

Her yazımda yaptığım gibi karekter hakkında ufak bir bilgi yazısıyla başlayıp skillere geçeceğim.


Heryerde herkese karşı savunduğum ve savunmaya devam edeciğim tek karakterdir. 
Solo top ın kralı diyebiliriz. Lanede ezemeyeceği hero yok kadar az denilebilir. 
Çok az mana isteyen bir sustain skill i mevcut ("E") Lanede inanılmaz bir dürtme potansiyeline sahiptir.
Fakat skillerinin sürelerinin kısa olması ve skilleri kullanmadan doğru dürüst farm bile almak mümkün olmadığı için 
blue build ile başlamak mükemmel bir seçim olabilir. 
(Frozen Heart, Tears of godness, Iceborn Gountlet) kemik itemleridir. 
Bunun yanı sıra takım savaşında ultinizi kendinizin yada ölmek üzere olan bir takım arkadaşınızın üzerinde kullandığınız zaman,
10 saniyeliğine yeniden doğmasına imkan tanır.(ultisi üzerinde kullanılan karakterler kill alırsa kendi hanesine yazılır.)
Malphite gibi oyun ilerledikçe oyun üzerine ağırlığını koyan bir karakterdir. Her nekadar early game de iş yapar yorick diyenler olsada
Yorick late game'de daha da etkilidir!!!



Şimdi gelelim skillere.

Unholy Covenant(passive): Aktif olan her çağırma için Yorick %5 daha az hasar alır ve %5 fazla hasar verir. Bu sırada Yorick'in hortlakları, Yorick'in saldırı gücünün ve can değerinin %35'ine sahiptirler.

  Omen of War(Q): Yorick'in bir sonraki saldırısı ek fiziksel hasar vererek, fazladan hasar veren ve Yorick'in diğer hortlaklarından daha hızlı hareket edeb bir Hortlak çağırır. Hortlak hayattayken Yorick daha hızlı hareket eder.

Omen of Pestilence(W): Yorick, bir patlamayla yüzeye çıkarak çevredeki rakiplere hasar veren ve rakiplerin yavaşlamalarına neden olan bir Çürüyen Hortlak çağırır. Çürüyen Hortlak yeryüzünde kaldığı sürece, yakındaki rakipler yavaşlamaya devam eder.

 Omen of Famine(E): Yorick hedefinden can çalar ve Yorick'i verdiği hasar kadar iyileştiren bir pisboğaz Hortlak çağırır.

  Omen of Death(R): Yorcik takım arkadaşlarından birinin suretinde bir hayalet yaratır. Hayalet hayattayken bu takım arkadaşı ölürse, Hayalet kendini kurban ederek takım arkadaşını diriltir ve ona intikam alacak zaman kazandırır.



Gelelim oynanış ve ufak tefek taktiklere..

Tryndamere, Master Yi, Olaf tarzı herolar var ise Yorick bu heroların counter pick'idir..!
Dediğim gibi Yorick kendi lane'inin kralıdır ve bunu bilerek agresif oynamak gerekir ki karşımızdaki oyuncunun can değerini azaltalım ve farm dışı bırakmaya çalışalım. 
Yinede dürterken farmlara rastgele vurmak lane'i ittirmenize sebep olacağı için. skilleri farm'a yakın değil özellikle rakibimizin üzerine atmaya çalışmalıyız. Bu sayede 
rakibimizi farm dışına itmiş ve lane'i dondurmuş olacağız. 
İlk dönüşümüzde "Tears of godness" ımızı aldıktan sonra laneimizi istediğimiz kadar ittirebiliriz. Trinket kullanarak tabi ki. Daha sonra [1200 gold biriktirip] hemen base atmamız lazım çünkü "Sheen(Pırıltı)" alıcaz ve bu bizim en önemli damage itemimiz. Artık lane imizi ittirip kulemizi almak için hiçbir engel kalmadı. Jungle size gank e gelse dahi kaçmaktansa durup savaşın emin olun ikisinide geri çekilmeye zorlayacaksınız. Tabiki bu esnada focus atacağınız rakibinizi can değerine göre seçmelisiniz en kolay hangisini eritebilirim diye düşünmelisiniz.Ölmekten kormayın gank e gelen rakibiniz ile beraber kötü bir pozisyonda dahi kalsanız ölmekten korkmayın. Ultinizi tryndamare gibi ölmek üzereyken atın ve eğer kill alabilirseniz emin olunki sizden aldığı killden daha değerli olucaktır bu sizin için. Yanlız ultiniz ile ilgili tek kötü nokta Yeniden dirildiğiniz zaman Sihirdar büyülerinizi(Spells) kullanamazsınız.

'Önce bir öl de öyle konuşalım.' 
                                                
-Yorick 



Şimdi sizlere, Yorick e benim genellikle kulladığım build ve masteries leri göstereyim.


Burak Varol Kimdir?

Oyun sektörüne girişim playstation 1 ile oldu sonrası zaten 1 oyun daha diye diye devam etti ve 14-15 yıllık oyun hayatının ortaya çıkmasına sebep oldu. Gerek konsol gerek pc bir çok platformu deneyim ettim. Bunun dışında 2 yıllık blog yazarlığı ve 1 yıl süresince profesyonel site editörlüğü yaptım. Şu anda kendi bloğumu kurmak ve geliştirmekle uğraşıyorum.

Popüler Yayınlar